Sympathisanten van de terreurgroep PKK hebben opnieuw valse afbeeldingen gebruikt om de Turkse Operatie Olijftak door het slijk te halen op het internationale toneel. Ditmaal werden er in New York City foto´s gebruikt van Syrische kinderen in Aleppo na Russische luchtaanvallen als propagandamateriaal dat zogezegd uit Afrin kwam.

Foto: Twee broers die de Russische luchtaanvallen konden ontlopen op 11 juli 2016
Foto: Een gewond kind dateert van 11 oktober 2016

PKK-vrachtwagen reed doorheen NYC

Een vrachtwagen met elektronische reclameborden werd gehuurd door de aanhangers van de PKK. Deze aanhangers kwamen samen aan het hoofdkwartier van de VN in New York om te protesteren. De vrachtwagen reed door de stad met foto´s die door Anadolu in 2016 te Aleppo werden genomen, op het hoogtepunt van de aanvallen van het Assad-regime om de voormalige grootste stad van het land te heroveren. De stad was in begin 2012 in twee gedeeld tussen het regime en de oppositietroepen.

Broers uit Aleppo

Een van de foto´s werd op de vrachtwagen getoond met het onderschrift: “Na 50 dagen oorlog, zijn Turkse troepen maar 2 km verwijderd van de stad. Burgers zijn in gevaar.” Deze foto toont echter twee broers die de Russische luchtaanvallen konden ontlopen op 11 juli 2016. De andere foto van een gewond kind dateert van 11 oktober 2016.

Sabah