De winnaar van de ‘Kumluca Hete Peper Eetwedstrijd’ in Antalya heeft 308 gram aan hete pepers verorberd in drie minuten. Tijdens de competitie waren er veel lachmomenten, omdat veel deelnemers met water geblust moesten worden door de juryleden.

Er waren in totaal 18 personen die deelnamen aan de competitie, het merendeel daarvan waren lokale deelnemers, de anderen kwamen over heel Turkije om hun ‘hete talenten’ te tonen. Vooreerst werden de pepers nauwkeurig afgewogen en alle deelnemers kregen bovendien tomaten en ayran (Turkse yoghurtdrank) toegediend alvorens de uitdaging aan te gaan.

Drie minuten

Op de achtergrond werd er Turkse Zurna muziek gespeeld, terwijl de deelnemers zich klaarmaakten om een zo groot mogelijke hoeveelheid aan hete pepers te eten binnen een tijdslimiet van drie minuten.

Dit jaar was Süleyman Acar de winnaar van het kampioenschap (308 gram). Op de tweede plaats eindigde Hasan Özdil (307 gram) en Mehmet Ata eindigde op de derde plaats (226 gram).

Alhoewel het lijkt dat de deelnemers gebukt gaan onder de pijn, blijkt uit wetenschappelijke studies dat het eten van hete pepers zorgt voor de ontlading van euforische hormonen. Gelijkaardige effecten worden bekomen door het eten van chocolade.

De wedstrijd werd gehouden als onderdeel van het Landbouwfestival in Kumluca. Volgens de burgemeester is dit een ludieke manier om de lokale producten te promoten.

Sabah