Een ouder koppel, woonachtig in het noordoosten van Turkije, stierf met een tijdsverschil van 30 minuten. Beiden werden opgenomen in hetzelfde ziekenhuis. Beiden stierven aan een hartaanval. Dat schrijft de Turkse krant Sabah.

Een medisch team werd donderdag opgeroepen ter hulp van Estma Tüfekci, 75 jaar oud, nadat ze klaagde over pijn in de borst en een licht gevoel in het hoofd. Haar hart stopte net nadat ze in de ziekenwagen werd geheven op weg naar het ziekenhuis.

Toen het paramedisch personeel een hartmassage uitvoerde op de vrouw, verloor de 85 jaar oude man en echtgenoot van de vrouw, Selahattin Tüfekci, het bewustzijn terwijl hij op zijn auto wachtte, op weg naar het ziekenhuis.

Gevolg: het koppel werd naar het Rize Staatsziekenhuis getransporteerd waar ze beiden respectievelijk dood werden verklaard om 18u30 en 19u00.

“Wat moet ik doen als mijn vrouw iets overkomt? Red haar alsjeblieft, ik zou niet zonder haar kunnen leven.”

Leven

Volgens getuigen zou de echtgenoot, Selahattin, voor hij het bewustzijn verloor nog gezegd hebben: “Wat moet ik doen als mijn vrouw iets overkomt? Red haar alsjeblieft, ik zou niet zonder haar kunnen leven.”

Esma, die al langer lijdt aan hartproblemen was de dag voordien nog ontslagen uit het ziekenhuis zonder klachten. Het koppel had 6 kinderen.