Danspasjes van arts leiden tot debat op sociale media

Er is een debat ontstaan over berichten dat een Turkse arts wordt onderzocht nadat beelden van haar dansoptreden in een ochtendshow viraal waren gegaan op sociale media.

Banu Küçükpolat, een cardiovasculair chirurg, nam deel aan een ochtendshow die werd gepresenteerd door Seda Sayan, een popzangeres en een tv-presentatrice.

In tegenstelling tot haar collega’s trok Küçükpolat echter de aandacht van het publiek met haar lenige dansfiguren, begeleid door Roma-muziek.

Kort daarna ging een video met deze momenten viral op de sociale media, wat een debat op gang bracht over de vraag of een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg haar titel mag gebruiken in een niet-professionele context.

Toen de Turkse Medische Bond (TTB) eiste dat een onderzoek zou worden ingesteld tegen Küçükpolat, evolueerde het debat in de richting van de onschendbaarheid van het privéleven, waardoor de onbesliste discussie nog verder oplaaide.

Na de reacties van sommige gebruikers van sociale media en publieke figuren, heeft de TTB (Türk Tabipleri Birliği) een nieuwe verklaring uitgegeven waarin staat dat het een procedurele praktijk was om een dergelijke stap te zetten na ontvangst van een klacht.

Bron: Hürriyet