CHP-politicus en voormalig fysicaleerkracht Muharrem Ince moet een schadevergoeding van 20.000 lira (3000 euro) betalen aan president Erdoğan. Dat heeft een rechter in Ankara beslist. Erdoğan had een zaak aangespannen wegens laster nadat Ince uitspraken had gedaan over Erdoğan en Gülen. Er was een schadevergoeding van 100 000 lira gevorderd voor de rechter.

“Toen je de partij oprichtte in 2001, ben je naar Pennsylvania gegaan om toestemming te vragen of niet? Het is een simpele vraag. Ik weet met wie je bent gegaan. Wanneer ik president ben, ga ik bekendmaken met wie je bent gegaan, op welke dag en op welk uur. Geef mij een antwoord,” had Ince gezegd volgens het verzoekschrift van de advocaat van Erdoğan, Hüseyin Aydın.

Volgens het verzoekschrift valt de uitspraak van Ince niet onder de vrijheid van meningsuiting maar vormt de uitspraak persoonlijke laster die op geen enkele werkelijkheid gegrond is.

“Mensen die strijden tegen FETÖ in verband brengen met FETÖ is een tactiek van FETÖ en dient enkel de doelen van deze groep.” Volgens het verzoekschrift is de AKP opgericht door Erdoğan met enkel de toestemming van het volk.

T24

T.A.