De Hollywood acteur die bekend is om zijn donkere stem en iconische filmrollen wordt het nieuwe gezicht van Turkish Airlines (THY).

Turkish Airlines kondigde donderdag aan dat Morgan Freeman het nieuwe gezicht wordt van de maatschappij. Een reclamespot met Freeman zal uitgezonden worden tijdens de Super Bowl finale op 5 februari. De superbowl één van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten en hoort samen met de finale van de UEFA tot één van de meest bekeken sportevenementen in de wereld.

De luchtvaartmaatschappij was vorig jaar het eerste Turkse bedrijf dat een reclamespot uitzond tijdens de superbowl. De iconische reclamespot werd vorig jaar door meer als 800 miljoen personen bekeken.

Turkish Airlines vliegt naar 293 bestemmingen –  waarvan 101 in Europa – en werd meermaals bekroond als beste Europese luchtvaartmaatschappij.

De bekende acteur, die in zijn vrije tijd ook piloot is, kwam in 2015 naar Turkije voor de opnames van “The Story of God”, een documentaire van National Geographic.

Sabah