De winnaar van Miss Turkije 2017 werd op 22 september, slechts enkele uren nadat ze de schoonheidswedstrijd gewonnen had, onttroond als Miss Turkije, nadat er een tweet van haar aan het licht kwam over de poging tot staatsgreep van 15 juli, door de Gülenisten, op haar twitterpagina.

De Miss Turkije organisatie liet weten in een verklaring: “Het spijt ons te moeten mededelen dat een dergelijke Tweet inderdaad verzonden werd door Itir Esen. Wij kunnen dit soort uitspraken niet ondersteunen en zullen Itir Esen verder niet meer promoten. Onze organisatie wil het beeld van Turkije in de wereld vooruithelpen, niet achteruit.”

Esen reageerde nog niet op de gebeurtenissen maar verwijderde plots wel alle foto’s op haar pagina genomen in verband met de schoonheidswedstrijd.

Asli Sümen

Asli Sümen zal ten gevolge van deze gebeurtenissen de titel krijgen als Miss Turkije en zal Turkije verder vertegenwoordigen in de Miss World schoonheidswedstrijd die volgt. De 2017 editie van de Miss World schoonheidswedstrijd zal gehouden worden in China.

Hurriyet