Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf opgeblazen op de Istiklal, een drukke winkelstraat in de Turkse stad Istanbul. Daarbij zijn zeker vier doden en meer dan dertig gewonden gevallen. Onder die gewonden zijn Israëli en andere buitenlanders.

De plaatselijke gouverneur bevestigde dat de ontploffing op de Istiklal, in het Europese deel van de stad, het werk was van een zelfmoordterrorist. Op die grote boulevard, afgesloten voor het verkeer, bevinden zich de winkels van alle grote modemerken.

Er vielen zeker 3 slachtoffers. Ook de terrorist zelf overleed. Turks minister van Gezondheid Mehmet Muezzinoglu verklaarde dat er 36 gewonden werden geteld, onder wie zeven met zware verwondingen. Onder de gewonden bevinden zich ook 12 buitenlanders.

https://twitter.com/PTT1Lig/status/711125607648604160

 

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken maakte al bekend dat er zeker landgenoten gewond raakten, al kon niet gezegd worden hoeveel.

Volgens een overheidsbron wijst alles erop dat de terreurbeweging PKK of andere gewapende groeperingen achter de aanslag zitten. De zelfmoordterrorist zou volgens die bron een ander doel op oog gehad hebben, maar zou zichzelf ‘uit angst’ voor de politie hebben opgeblazen op de Istiklal.

https://www.youtube.com/watch?v=WkNNhOKzBzE

 

 

 

Bron: de Standaard