De partijvoorzitter van de nationalistische MHP, Devlet Bahçeli, heeft verklaard dat FETÖ en PKK achter de verkiezingen zitten in Istanbul. “Er zijn stemmen gestolen. Maar de wil van het volk zal primeren.”

Bahçeli zei dat de MHP actief zal zijn met haar parlementariërs voor de vernieuwde verkiezingen. De gemeentelijke verkiezingen zijn nog belangrijker geworden dan gewoon gemeentelijke verkiezingen op zich volgens hem. Men wil daarmee het presidentieel systeem uithollen en verzwakken. Hij riep iedereen op om zeker te gaan stemmen om zo Europa en de VS te verbazen met de verkiezingsuitslag.

Ervaring en dienstverlening aan de burger zijn belangrijk volgens Bahçeli. De complotten tegen vaderlandslievende politici, wetenschappers, aanklagers en rechters tijdens de verkiezingen moeten onderzocht worden, zei hij. De vervalsing van de verkiezingen door de PKK en FETÖ moeten aan het daglicht gebracht worden, ging hij verder.

Dat de twee kandidaten in debat zullen gaan op televisie vindt hij positief. Dat zal belangrijk zijn om te bepalen wie gaat winnen. Volgens Bahçeli gaat het tussen iemand met ervaring aan de ene kant en iemand die tot een ster is gelanceerd door propaganda aan de andere kant.

T24

T.A. ✔