De Turkse hulporganisatie gerund door staat heeft acht nieuwe bibliotheken opgericht in Mexico in een van de twee arme staten die onlangs getroffen werden door een krachtige aardbeving.

Woensdag deelde een persmededeling mee dat het Turkse overheidsagentschap voor Coöperatie en Coördinatie (TİKA) bibliotheken geopend heeft in scholen in de staat Chiapas, in de dorpen San Fernando, Comitan de Dominguez, La Independencia, Chamula, Teopisca en Cintalapa.

Meer dan 500 studenten zullen kunnen genieten van deze nieuwe bibliotheken, wat hen zal aanmoedigen om hun leesvaardigheid te verbeteren, aldus de persmededeling.

Op een openingsceremonie loofde Enrique Torres Rivera, de uitvoerende directeur van de Mexicaanse Nationale Raad voor Onderwijsontwikkeling, de Turkse ondersteuning op vlak van onderwijs.

Rivera zei dat het project van TİKA de scholen zou helpen om beter onderwijs aan te bieden aan hun studenten.

Muhammed Unal, de programmacoördinator van TİKA in Mexico, onderstreepte het belang van het project door te zeggen dat het doel ervan is om erg slecht geëduceerde studenten van de basisschool makkelijkere toegang te verlenen tot informatie.

Vorige week zijn minstens 96 mensen gedood nadat een krachtige aardbeving de zuiderse staten Chiapas en Oaxaca trof in Mexico. Zestien doden daarvan werden geregistreerd in Chiapas.

Sabah