Een volgende verfilming van de populaire Turkse TV-serie en tevens een belangrijk exportproduct aan de Arabische wereld, “Valley of the Wolves” (Kurtlar Vadisi), staat gepland om in september uit te komen. De regisseur en tevens hoofdacteur lichtte een tipje van de sluier door te zeggen dat het zal gaan over de gefaalde poging tot staatsgreep van vorig jaar.

Wist je dat? – De actieserie Kurtlar Vadisi – de Vallei der Wolven – een enorme hit is in Turkije. De serie bracht in de loop der jaren verschillende succesvolle spin-off bioscoopfilms uit.

“Logischerwijs is de naam van de film ‘vaderland’”, vertelde de ster van de film Necati Sasmaz aan journalisten tijdens de opnames van “Kurtlar Vadisi Vatan” (Valley of Wolves: Homeland) in de mediteraanse provincie Antalya.

Het thuisland

De producers van de serie hebben voordien films gemaakt genaamd “Vallei der Wolven: Irak”, “Vallei der Wolven: Palestina” en “Vallei der WolvenGladio”. De producer van de film zei dat de aankomende film zich deze keer zal focussen op de “zorgen” en “problemen” die het vaderland de afgelopen tijd te verduren kreeg.

Polat Alemdar

“We weten dat de fans van ‘de Vallei der Wolven’ vol verwachting aan het uitkijken zijn naar het nieuwe deel van de Kurtlar Vadisi-franchise. We hopen dat alle filmliefhebbers binnen en buiten Turkije naar de film zullen kijken”, zei hij.

Foto: Sasmaz – (Polat Alemdar)

“De Vallei der Wolven” is populair in een aantal landen in het Midden-Oosten, waaronder Turkije en voornamelijk in de Arabische wereld, waar het personage van Sasmaz bekend staat als “Polat Alemdar”. Er zijn zelfs pasgeboren baby’s naar hem vernoemd. Merchandise van ‘de Vallei der Wolven’ wordt vaak verkocht in Arabische supermarkten in de vorm van rugzakken, notitieboekjes en andere producten.

Hurriyet

EXTRA