Premier Binali Yildirim zei zondag dat alle leerkrachten die geassocieerd worden met de terreurgroep PKK geschorst zullen worden. Hij voegde er nog aan toe dat er zo’n 14.000 leerkrachten in het zuidoosten van Turkije banden hebben met terrorisme.

Yildirim zei tijdens een conferentie in de zuidoostelijke stad Diyarbakir, dat de stad herhaaldelijk het doelwit is geweest van terreuraanslagen en dat volgens schattingen zo’n 14.000 leerkrachten in de regio gelinkt worden met terrorisme. “Onderzoek zal uitwijzen hoeveel van deze onderwijzers rechtstreeks geassocieerd worden met terrorisme en hoeveel niet”, zei hij.

Opening scholen

“Scholen zullen hun deuren openen na het Offerfeest, midden september dus. We hebben met de minister van Onderwijs besproken dat alle verdachte leerkrachten geschorst zullen worden als voorzorgsmaatregel”, voegde de premier er nog aan toe. Yildirim zei dat die onderwijzers niet in dienst zullen zijn tijdens het komende schooljaar en dat ze vervangen zullen worden door nieuwe leerkrachten.

AA