Foto: Joyce Echaquan

In Canada is grote ophef ontstaan over de dood van een 37-jarige patiënte die werd uitgelachen en beledigd door het personeel van het ziekenhuis.

Francois Legault, de premier van Quebec, is razend en bestempelt de opmerkingen van de verpleegsters als “racistisch”. De verpleegster is inmiddels ontslagen.

Het overlijden van de 37-jarige Joyce Echaquan, een inheemse Canadese vrouw, slaat in Canada in als een bom.

Hoewel er nog onafhankelijke onderzoeken lopen naar het incident, is men ervan overtuigd dat hier sprake was van discriminatie en nalatigheid.

Joyce Echaquan

Met hevige buikpijn werd de 37-jarige moeder vorige week naar het ziekenhuis gebracht. De moeder van zeven kinderen is niet tevreden over de zorg die ze krijgt en filmt zichzelf gillend. Ze oogt verward en kermt het uit van de pijn. Volgens de vrouw krijgt ze van het personeel van het ziekenhuis te veel medicatie toegediend waarvoor ze ook nog eens allergisch is.

Tegen het einde van de video komt het ziekenhuispersoneel de kamer binnengestormd. De verpleegsters maken al snel verschillende grove en denigrerende opmerkingen.

“Ben je nu klaar met rotzooien? Je bent echt zo dom. Je hebt duidelijk slechte keuzes in je leven gemaakt. Wat zouden je kinderen denken als ze je zo zouden zien? Denk eens aan hen.”

Een andere verpleegster voegt daaraan toe: “Ze is alleen maar goed voor seks. En wie moeten hiervoor betalen?”

Vooralsnog is het niet duidelijk wat er na de video gebeurt. Maandag raakte bekend dat de 37-jarige Joyce Echaquan is overleden.

Bron: TT