Foto: Recai Pak rijdt op zijn fiets: Kocaeli, 29 september 2020.

De 46-jarige ingenieur Recai Pak, die woont en werkt in Keulen (Duitsland) heeft het op zich genomen om de Turkse cultuur en geschiedenis met zijn fiets te promoten.

In augustus vertrok hij in Keulen voor een fietstocht door Europa. Op 29 september kwam hij aan in de Noordwestelijke provincie Kocaeli, een Turkse vlag wapperend aan zijn voertuig.

Pak nam zijn initiatief omdat hij het moeilijk had met het negatieve nieuws over Europese Turken. Zijn tocht kon gevolgd worden via sociale media, waar Pak ook de waarheid over zijn Europese Turkse gemeenschap vertelt.

Recai Pak

“Ik heb duizenden Duitse volgers. Ik wil hen wapenen tegen anti-Turkse propaganda en wil daarbij ook de banden tussen Europese Turken en autochtone Europeanen aanhalen”, vertelde hij aan Anadolu Agency.

“Ik promoot mijn land van herkomst en mijn volk door video’s te maken in de steden waar ik passeer.”

Zijn volgende doelen zijn het Turkse parlement in Ankara, en daarna de regio’s aan de kusten van de Zwarte, de Egeïsche en de Middellandse Zee, en de Oostelijke provincies. In de toekomst hoopt Pak ook naar de Turkstalige Centraal-Aziatische republieken te fietsen.

K.L.

(Bron: Sabah)