Turkije is een van de meest verkozen landen onder voetbalspelers omdat de tarieven van de personenbelasting lager liggen dan in Europa, zegt een professor. In december heeft het Turkse parlement een wet goedgekeurd die bepaalt dat voetbalspelers in de Turkse Super League aan een tarief van 15% belasting onderworpen zullen zijn tot 31 december 2019.

 “Veel Europese voetbalspelers en managers verkiezen Turkije wegens de lage belastingtarieven,” zegt Sebahattin Devecioğlu, professor aan de Faculteit van Sportwetenschappen van de Firat Universiteit.

Hij verklaarde dat het verlagen van de belastingtarieven als doel heeft de kwaliteit van de Turkse Super League te versterken door Europese sterren aan te trekken.

Spaanse spits

Consecutief kampioen Beşiktaş trok de 32-jarige Spaanse spits Alvara Negredo aan, die gespeeld heeft voor het Spaanse Real Madrid en Valencia en het Engelse Manchester City.

Mededinger voor het kampioenschap Galatasaray trok de 32-jarige Franse spits Bafetimbi Gomis aan. Gomis heeft in zijn carrière voor de Franse clubs Olympique Lyon en Olympique Marseille gespeeld en het Engelse Swansea City.

Fenerbahçe voegde de 33-jarige Franse vleugelspeler Mathieu Valbuena, die gespeeld heeft voor Olympique Marseille en Olympique Lyon, toe aan haar selectie.

Sabah