Foto: Mazlum Dağ en Muhammed Beşikçi

In Erbil, de hoofdstad van de Iraakse Koerdistan Regionale Autoriteit (KRG), kregen enkele PKK-terroristen, waaronder Mazlum Dağ en Muhammed Beşikçi, de doodstraf. Dit maakte de nieuwswebsite Rudaw en de Turkse krant Sabah maandagavond bekend. De PKK-terroristen stonden terecht wegens de moord op de Turkse diplomaat Osman Köse in juli 2019.

Osman Köse

“De tweede strafrechtbank in Erbil veroordeelde 6 mensen wegens de moord op een medewerker van het Turkse consulaat en 2 andere burgers in het restaurant Huqqabaz in Erbil. Van die verdachten kregen er 2 de doodstraf”, aldus een artikel op de site. De 4 anderen zouden celstraffen tot 1 jaar gekregen hebben.

Het restaurant Huqqabaz in Erbil

De Turkse diplomaten werden aangevallen in de vestiging van de populaire restaurantketen Huqqabaz in Erbil, in een streng beveiligde zone op slechts 5 minuten rijden van het Turkse consulaat, op de weg naar de luchthaven. Volgens de restauranthouder viel een man in opvallende kleding en met 2 vuurwapens de diplomaten aan die in het restaurant aan het dineren waren.

K.L.

Bron: Sabah