Een grote groep van de lokale bevolking in het district Semdinli in de overwegend Koerdische zuidoosten van Turkije, verzamelde dinsdag om te protesteren tegen de PKK terreurorganisatie en de Gülenistische Terreurorganisatie (FETO).

Foto: Google Maps

De groep demonstranten, met inbegrip van maatschappelijke organisaties en leden van politieke partijen, scandeerden “Weg met de PKK”, terwijl ze zwaaiden met Turkse vlaggen en een “Nee tegen terrorisme, Ja voor vrede” mars hielden op de Cumhuriyetstraat in het centrum van de stad.

Critici van PKK

Ziya Sözen, de president van Anatolische Federatie voor Dorpswachten en Martelaars Families, zei dat critici van de PKK zonder reden werden vermoord in de naam van de bescherming van het Koerdische volk. “Is dit de manier waarop de Koerdische natie beschermd wordt? Is dit wat je bedoelt met een Koerd?” vroeg hij.

Gedood in 2016 door PKK

Ahmet Budak, voorheen een kandidaat voor een parlementaire zetel voor de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), werd in september 2016 in zijn woonplaats Hakkari gedood. Budak was bezig zijn auto in te stappen toen schutters met automatische geweren op hem schoten. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht na de aanval, terwijl de schutters wegvluchtten. Hij bezweek later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Budak, een aannemer, was nummer 1 kandidaat voor de AK-partij tijdens de verkiezingen van 1 november 2015, maar verloor de verkiezingen.

Sabah