“Beledigen van Erdogan nieuwe strategie om problemen binnen EU te verdoezelen?”

1096

Guy Verhofstadt, voorzitter van de Europese liberalen (ALDE), deed vandaag in het Europees Parlement een opmerkelijke oproep. Hij riep hij alle parlementsleden en Europese burgers om Erdogan te beledigen en om zich gerechtelijk te laten vervolgen door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

VIDEO


De redactie van de Jonge Turken willen zich hevig verzetten tegen deze oproep van Guy Verhofstadt. Is dit de nieuwe stijl van Europa dat er het hoogste genoegen in schijnt te vinden in het verder beledigen van een staatshoofd? In zijn toespraak geeft hij zelf aan dat men soms te ver gaat in het gebruik van onze vrijheden wat de meningsuiting betreft, maar alle het kan.

“HET IS NIET ALTIJD NETJES EN KIES, MENEER VERHOFSTADT EN HET IS INDERDAAD TOEGELATEN WAT U ZEGT. WIJ VRAGEN ONS STILAAN WEL AF WAT DIE WESTERSE WAARDEN DAN WEL INHOUDEN. RESPECT VOOR ANDERE CULTUREN ZIT HIER ALVAST NIET MEER BIJ.”

Voor enige weken gaf de heer Verhofstadt nog toe dat het niet zo best gaat met Europa. Is het dan een nieuwe strategie om Turkije voortaan als zwarte schaap te gebruiken en hiermee de interne problemen binnen Europa te verdoezelen. En problemen zijn er genoeg ook op het vlak van mensenrechten, Slowaakse politie die het vuur openen op vluchtelingen, de schielijke toestanden in Griekenland waar voormalige universiteits-professoren hun eten dienen te zoeken in vuilnis afval, om dan nog maar niet te spreken van de mensonwaardige toestanden voor de Belgische gevangenen naar aanleiding van de stakingen…..

2
1Guy Verhofdstadt daagt niet alleen de Turkse president uit maar een hele bevolking zowel in Turkije, als de zovele in Europa verblijvende Turken. Turkije is een fier volk zodat zelfs zij, die niet op de AKP van Erdogan gestemd hebben, zich geschoffeerd voelen door deze extreme uitlatingen. Turkije en Europa hebben op dit moment moeilijke problemen zoals de zorg van vluchtelingen en het bewaren van de geopolitieke stabiliteit. Deze uitspraken leiden allemaal maar naar verdere polarisering tussen Turkije en de EU. Waar is dit in hemelsnaam voor nodig?

De Redactie