@VTM NIEUWS

De dodelijke steekpartij op een station in een voorstad van München had geen islamitisch geïnspireerd motief, zoals veel media direct suggereerden. Dat heeft de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann gezegd na afloop van een kabinetszitting. De man die dinsdagochtend in het Duitse Grafing één man doodstak en nog eens vier anderen verwondde heeft psychische problemen en is drugsverslaafd.

Dinsdagochtend arriveerde de 27-jarige dader rond 5 uur ’s ochtends op het station van Grafing en stak daar direct op de mannen in. Een van hen overleed later aan zijn verwondingen. De dader kon op het station door politieagenten worden overmeesterd, hij heeft inmiddels bekend.

Naamloosssssss
De Telegraaf kopte zelfs in chocoladeletters dat er een ‘islamitische terreuraanslag’ was gepleegd.

Enkele ooggetuigen hadden verklaard dat de man ‘Allahu akbar’ had geroepen voor hij tot zijn daad overging. Hoewel datzelfde door weer andere ooggetuigen direct werd tegengesproken, en de politie er geen uitspraken over deed, weerhield dat vele media er niet van alsnog stevig met het gerucht uit te pakken. De Telegraaf kopte zelfs in chocoladeletters dat er een ‘islamitische terreuraanslag’ was gepleegd.

Bron: Joop.nl