Ramenwasser Timothy Tancré

Ramenwasser Timothy Tancré uit Melle,  in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen is razend populair op TikTok. Hij zet regelmatig filmpjes van zichzelf op de sociale media-app waarbij je hem logo’s in zeep op ramen ziet tekenen.

Ondertussen heeft hij al 4,5 miljoen volgers op TikTok kunnen verzamelen. De sociale media-app TikTok is niet meer uit de leefwereld van kinderen en jongeren weg te denken.

TikTok is een app om korte muziekvideo’s op te laden en te delen. Heel vaak zijn het dansjes op bekende muzieknummers, maar af en toe sluipt er ook iets anders tussen.

Zoals de filmpjes van Timothy Tancré uit Melle die ramen wast. Als hij zijn ramen inzeept tekent hij met een raamwisser logo’s in de zeep. Hij doet dat op verzoek en dat blijkt heel populair te zijn.

Bij Radio 2 Oost-Vlaanderen vertelt Tancré hoe het allemaal begonnen is: “Tijdens de eerste lockdown had een maat van mij de app eens getoond. Hij stuurde filmpjes door en ik vond dat heel leuk om te zien. Ik heb dan zelf een account aangemaakt op TikTok.”

Terwijl andere TikTokkers jaren bezig zijn om miljoenen volgers te vergaren, is het bij Tancré relatief snel gegaan.

Op minder dan een jaar tijd heeft hij ongeveer 4,5 miljoen volgers. De filmpjes waarin hij logo’s in zeep op ramen tekent, trekken heel veel mensen aan.

En hij maakt er anderen een beetje gelukkig mee: “Volgers vragen mij logo’s of ook namen van personen te tekenen en dan doe ik dat. Ik krijg veel verzoekjes binnen en ik moet dan ook selecteren.”

Op Instagram gaat het om 100 à 200 berichten per dag, en op TikTok zijn het gemakkelijk een 1.000-tal reacties per filmpje.

@timothytancreAntwoorden aan @lts.ozzy good mate ? @galatasaray #fyp #goviral #respect #timothytancre #showlove #sharethevideo #belgium #galatasaray #nohate #peace♬ Çocukluk Aşkımsın – RadyoTikTok

Tancré doet zijn best om iedereen te plezieren, maar dat is niet altijd gemakkelijk met zoveel volgers, zegt hij.

Sommige logo’s gaan snel, maar er zijn er ook die al wat langer duren om te tekenen. Zoals die van Turkse voetbalclub Galatasaray SK, dat toch wat ingewikkeld is met krullen in het logo: “Daar ben ik ongeveer een half uur tot een uur mee bezig geweest.” De tekeningen blijven ook niet zo lang, want zeep gaat snel weer weg: “Daar moet ik nog eens een oplossing voor vinden”, zegt hij.

Tancré heeft ondertussen heel propere ramen thuis, want voor de filmpjes zeept hij ze gemakkelijk 2 à 3 keer per dag in.

“Ik was mijn ramen verschillende keren op een dag”, lacht hij. Of hij er een centje mee verdient? “Op dit moment niet, maar er is interesse van sponsors, dus we zullen zien. Het is begonnen als grap, maar het wordt een beetje serieuzer.”

Bron: Belgische media

De Turkse docu die zelfs Netflix niet durft uit te zenden