Lindsay Lohan, een Hollywoodster bekend voor haar turbulente levensstijl, is opnieuw op bezoek in Turkije. Lohan werd gespot met een hoofddoek in het ‘İstinye Park’ winkelcentrum te Istanbul. Ze vertelde daar aan de pers dat Turkije haar tweede thuisland is geworden.

Lohan werd een tijdje geleden gefotografeerd terwijl ze een Koran vasthield in Brooklyn (VS). Bovendien maakte ze onlangs bekend dat zij aan het overwegen was om zich te bekeren tot de islam.

In kader van dit verhaal vertelde de 29-jarige Lohan aan de Britse krant The Sun het volgende: “Ik ben zeer spiritueel ingesteld en ik sta open om te leren”.

LEES OOK: Lindsey Lohan op instagram na bezoek Turkije: ‘De wereld is groter dan 5’

Lindsey Lohan bezocht de Syrische vluchtelingen in Sultanbeyli, een district in Istanbul, op 26 september 2016. Lohan gaf geschenken aan Syrische kinderen tijdens haar bezoek en barstte in tranen uit, nadat ze gesprekken met hun onderhield. De actrice wendde zich tot sociale media en uitte haar gevoelens over het bezoek, voordat ze Turkije verliet.

Ze deelde foto’s van haar eigen in het vluchtelingenkamp in Turkije met de hashtag “De wereld is groter dan 5,” een leuze die frequent in gebruik genomen wordt door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Het is een verwijzing naar de wereldpolitiek en de rol van de Veiligheidsraad van de VN hierin met zijn 5 permanente leden.

Update: Vorige week, wijzigde Lindsey nog haar biografie op haar instagramaccount naar ‘Alaikum salam,’ een gebruikelijke islamitische begroeting wat letterlijk ‘vrede over u’ betekent.

 

In het verleden bezocht Lohan een vluchtelingenkamp in Nizip, een zuidoostelijke provincie van Gizantep. Lohan ontmoette Syrische vluchtelingen tijdens haar bezoek en deelde foto’s hiervan op Instagram.

“Ik heb een wonderbaarlijke hulpverleenster (Azize) ontmoet in het vluchtelingenkamp van Antep,” schreef zij op 8 oktober 2016. “Zij zag mijn ogen glinsteren toen ik vertelde dat haar hoofddoek mooi was. Ze nam mij mee en gaf het aan mij. Ik werd hierdoor bewogen en het gebaar raakte mij diep. Ik was zo geëmotioneerd dat ik de hoofddoek wilde dragen als een teken van dankbaarheid voor de vrijgevigheid en liefde die ik van iedereen had gekregen in het kamp,” vertelde ze.

Hurriyet