In een exclusief gesprek met Yeni Şafak Daily stelt een voormalige admiraal dat de verwezenlijkingen van Turkije tegen de Amerikaans-PKK-Israëlische alliantie in Syrië een sterke invloed zullen hebben op de kwestie van Palestina en Jeruzalem.

Volgens een Turkse militaire expert is Turkije het ultieme doelwit van Israël, dat zijn grootschalige militaire oefeningen aan het voortzetten is.

De voormalige admiraal Soner Polat verklaarde in het exclusief gesprek dat de verwezenlijkingen van Turkije tegen de Amerikaans-PKK-Israëlische alliantie in Syrië de kwestie van Palestina en Jeruzalem sterk zullen beïnvloeden. Ook zei hij dat wanneer de imperialistische actoren hun doelen in het Midden-Oosten hebben bereikt, ze hun zinnen zullen zetten op Anatolië.

Turkije hield een crisisvergadering met de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) in Istanboel op vrijdag. Hier werd de gezamenlijke actie besproken met betrekking tot het geweld van Israël tegen Palestina.

De Palestijnse jongeren zijn de bewakers van Anatolië

De voormalige admiraal wees erop dat het verzet van de Palestijnse jongeren tegen de Israëlische bezetting en onderdrukking “niet enkel hun geboorteland beschermt, maar dat ze tegelijkertijd de bewakers van Anatolië zijn.”

Polat benadrukte dat Turkije het Palestijnse verzet met al haar macht moet ondersteunen. Verder waarschuwt hij dat het tonen van enige zwakte in dit opzicht ertoe zou leiden dat Israël raketten op Anatolië zal afvuren.

Yeni Şafak Daily

B.L.J.