Şirince in Turkije is een prachtig klein dorpje, dat bestaat uit smalle straatjes met oude aangrenzende huizen. Şirince is een district van Selçuk en gelegen in de provincie Izmir. De geschiedenis van de stad gaat terug naar de oudheid, toen werd het ook wel genoemd als Efeze in de bergen. 

Het is bekend dat de frisse witte huizen die tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven werden gebouwd in de 19e eeuw. Bewaard in hun oorspronkelijke architectonische staat en te midden van een weelderige groene landschap, zorgen de huizen voor een prachtig uitzicht.

Şirince is bekend om zijn hotels, kleine restaurants, wijnkelders en haar gastvrije Egeïsche bevolking. Şirince is klaar om de gasten te verwelkomen in elk seizoen! Şirince, waarvan de naam betekent “charmant”, is een Egeïsche dorpje dat inderdaad identiek aan de betekenis van haar naam gelegen is in een prachtige landschap samengesteld uit weelderige groene bossen, olijfbomen en wijngaarden. Şirince verwelkomt u met een prachtig uitzicht op beboste heuvels. Daarbij is het gelegen in de omgeving van Izmir en de vakantieplaatsen zoals Cesme en Kusadasi.

Foto: Şirince Köyü Izmir

De kraampjes en kleine winkels gevestigd aan de ingang van het dorp, verkopen allerlei zelfgemaakte lekkernijen en handgemaakte souvenirs, De lokale wijnproducenten verwelkomen vaak hun gasten via gratis monsters van de vrucht wijn gemaakt van de druiven en fruit geteeld in de regio. U kunt genieten van een glas wijn en probeer eens een aantal van de traditionele specialiteiten van de Egeïsche keuken in de plaatselijke restaurants.

De twee historische kerken ligt in het kleine dorp brengen u terug naar de 19e eeuw. U zult onder de indruk zijn van de architectuur. De zeep, jam en andere lokale souvenirs gemaakt van natuurlijke producten zijn leuk voor u, maar ook als souvenir te geven. Ze maken uw bezoek aan Şirince tot een onvergetelijk bezoek.

Geniet van de zonsondergang in Şirince. De oranje kleuren op houten ramen van de witgekalkte huizen. Şirince is de ideale vakantiebestemming voor vakantiegangers die genieten van het verkennen van oude dorpen en natuurlijke wonderen.

 

Als een klein maar gezellig dorp trekt Şirince veel aandacht door zijn festival, het biedt een rijk programma met kleurrijke activiteiten. Het Şirince vintage cultuur, kunst en vriendschap festival is het toneel van een verscheidenheid aan leuke activiteiten en evenementen zoals live optredens, wijnproeverijen en dansvoorstellingen. Het festival wordt jaarlijks in oktober georganiseerd.

U bereikt Şirince via het vliegveld van Izmir, met de bus vertrekt u vervolgens naar Selçuk, vandaar neemt u de minibus naar Şirince.

Voor meer vakantieblogs van Nobbe klik je hier.