Zaakvoerder van de Sabanci Holding, Guler Sabanci, is uitgeroepen tot de zevende machtigste vrouw in de wereld, aldus de laatste editie van het blad Fortune. Serpil Timuray die Vodafone leidt, stond 23e op de lijst.

“Het gaat goed met Sabanci, dat actief is in 16 landen. In de eerste helft van 2016 stegen de verkoopcijfers met 22 percent en de winstcijfers met 11 percent. De leider van de 3e generatie van het familiebedrijf en een vaste naam in de internationale lijst van de Machtigste Vrouwen van Fortune, heeft er veel vertrouwen in dat het ook goed zal gaan met het land”, stond er in het artikel te lezen.

Ongelooflijke kracht

“Turkije heeft een ongelooflijke kracht om terug te komen”, zei ze tegen Fortune in augustus. In 2004 werd ze verkozen tot zaakvoerder door een meerderheid van haar familieleden, boven vele mannelijke familieleden, na de dood van haar oom Sakip Sabanci.

Ongekende functie

“Het was een ongemakkelijke ontwikkeling toen, een ongekende functie voor een vrouw in Turkije. Ze is tevens ook de eerste vrouw geworden op verschillende gebieden: Ze is een belangrijke filantroop die ook een universiteit stichtte in 1994. Ze liet ook merken schrander te zijn door haar sector tussen de woelige politieke omstandigheden in Turkije te leiden. Sabanci is een sterke economische ambassadeur voor Turkije”, stond er te lezen.
Tevens steunt ze de ontwikkeling van vrouwen in haar eigen land en in de rest van de wereld.  De lijst van 2016 bevat 19 landen en bestaat voor 16% uit nieuwe namen.

Hurriyet