Franse schepen hebben voortaan een nieuwe vriend die hen kan beschermen tegen wolven: Kangals, een Turks ras van herdershonden.

Kangals zijn een godsgeschenk

Schapeneigenaars in Frankrijk zeggen dat het unieke ras een godsgeschenk is na de toenemende wolvenaanvallen in het land.

France Bleu is een deel van de nationale omroep Radio France. Ze schreven op hun website dat Kangals een grote hulp zijn voor schapen in Zuidoost-Frankrijk.

Waakhond tegen wolven en beren

Een “Kangal” is een Anatolische herdershond en krijgt zijn naam van het district in de Centraal-Anatolische provincie Sivas. Deze hond wordt vooral gebruikt als waakhond om de kudde te beschermen tegen wolven en beren.

De schapeneigenaars in het departement Drome in Zuidoost-Frankrijk zijn Kangalhonden beginnen kopen na een toename van wolvenaanvallen in 2017. Men zegt nu de Kangalhonden te prefereren omdat de Pyreneese berghonden Patou niet voldoen als waakhonden.

Moed, intelligentie en loyaliteit

De hond staat bekend om zijn grootte, moed, behendigheid en intelligentie in combinatie met loyaliteit.

“Als je een Kangal tegenkomt, blijf dan stappen zonder hun aandacht te trekken. Als je op een fiets zit, stap dan af. Kom nooit dichtbij de hond,” aldus France bleu als waarschuwing.

Kangals staan erom bekend om bij de kudde te blijven, ongeacht hoe intimiderend of groot de roofdieren zijn, en ze vallen ook maar heel zelden mensen aan.

Hurriyet

S.V.