De voormalige trainer van het Turks nationaal elftal, Fatih Terim, beweerde dat hij werd ontslagen door de Turkse voetbalfederatie (TFF) en dus niet zelf ontslag heeft genomen. De TFF deelde op 26 juli mee in een statement dat “sommige niet voetbal gerelateerde zaken zouden doorwegen op Fatih Terim en het TFF-management. Dus hebben we besloten dat het beter zou zijn voor beide partijen om wegen te scheiden.”

Toch beweerde de voormalige Fiorentina, AC Milan en Galatasaray coach zondag op sociale media het tegenovergestelde en zei hij dat hij uit zijn positie werd gedwongen. Terim schreef op zijn officieel Twitteraccount: “ik heb geen ontslag genomen uit mijn functie die ik 3,5 jaar heb uitgeoefend. In duidelijkere taal, de Turkse voetbalfederatie heeft mij aan de deur gezet.”

Caféruzie

De 63-jarige haalde onlangs de krantenkoppen door zijn betrokkenheid bij een caféruzie in Alaçati. Dit incident was het begin van zijn ondergang. Terim was driemaal coach van Galatasaray en driemaal coach van het nationaal Turks elftal. In 2000 won hij samen met Galatasaray de UEFA CUP titel en in 2008 leidde hij het nationaal elftal naar de halve finale van het Europees kampioenschap waar ze met 3-2 verloren tegen Duitsland.

Sabah