Recep Tayyip Erdoğan en Adolf Hitler

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft de verwijdering van de werken van Dostojevski uit de academische curricula in sommige Europese landen een “nazi-mentaliteit” genoemd.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft sommige Europese landen bekritiseerd voor de gemelde verwijdering van de literatuur van de Russische romanschrijver Fjodor Dostojevski uit de academische curricula en vergeleek het met een “nazi-mentaliteit”.

“Er kunnen enkele sancties en embargo’s zijn om de oorlog te stoppen, maar je kunt niet zo’n houding aannemen tegen zakenlieden en kunstenaars,” zei Erdoğan naar verluidt op de centrale bestuursvergadering van zijn regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP).

Erdoğan zei dat hij dit ook heeft overgebracht aan de Russische president Vladimir Poetin in een telefoongesprek.

Hij zei dat Turkije zich noch van Rusland noch van Oekraïne kan afkeren, en voegde eraan toe dat Turkije tegen de invasie van Rusland in Oekraïne is, die op 24 februari begon.

Maar Turkije is wel tegen de toenemende sancties tegen Rusland, voegde hij eraan toe.

Erdoğan zei dat de ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland en Oekraïne elkaar zullen ontmoeten tijdens een trilaterale bijeenkomst in de zuidelijke provincie Antalya op 10 maart.

“Deze bijeenkomst zou een zeer belangrijke stap kunnen zijn om de crisis te boven te komen,” voegde hij eraan toe.

In zijn telefoongesprek van een uur met Poetin zei Erdoğan dat hij het belang benadrukte om het staakt-het-vuren om te zetten in permanente vrede.

Bron: Hürriyet