President Recep Tayyip Erdogan bekritiseerde op vrijdag terreurorganisaties, waaronder opnieuw IS in het bijzonder. Hij zei dat de terreurgroep in de hel behoort toen hij verklaarde dat de recente zelfmoordaanslag in de Istanbul Ataturk luchthaven uitgevoerd werd door IS.

Tijdens de openingsceremonie van de Fethiye-Hasan Gumusdag Moskee na het vrijdaggebed in Istanbul, zei Erdogan dat IS beweert haar acties in naam van de islam uitvoert, maar geen enkele band heeft met de religie.

”ZE BEHOREN IN DE HEL”, ZEI ERDOGAN. HIJ VOEGDE ER NOG AAN TOE DAT DE ISLAM HET VERMOORDEN VAN  1 ENKELE ONSCHULDIGE MENS BESCHOUWT ALS HET VERMOORDEN VAN DE GEHELE MENSHEID.

Hij onderstreepte dat de terroristen onschuldige burgers die op reis wilden gaan aanvielen, waaronder vrouwen, kinderen en ouderen.De Turkse president benadrukte ook dat Turkije vastbesloten is terroristen verder te  bestrijden tegen terroristen. In mei kondigde IS aan haar militanten aan te sporen tijdens preken in moskeeën in IS-territorium om terrorisme in Turkije uit te breiden.

https://www.youtube.com/watch?v=VpLa_pNJhYY

Eerder noemden ze president Erdogan Satan, hij zei het land verkocht te hebben aan de V.S. en westerse machten. De president werd ook bekritiseerd door de terreurgroep vanwege het deelnemen aan de V.S.-geleide coalitie tegen IS.

44 mensen kwamen om en meer dan 200 raakten gewond tijden de driedubbele zelfmoordaanslag in de Istanbul Ataturk luchthaven.

Sabah