PKK-terroristen

Turkse veiligheidstroepen hebben vier PKK-terroristen gedood, waaronder één in categorie oranje, bij antiterrorismeoperaties in de oostelijke provincie Tunceli. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken eerder bekendgemaakt.

Dat gebeurde bij aanhoudende operaties in de rurale gebieden van Pülümür-Kızılmescit in Tunceli.

De terroriste van de oranje lijst was Zilan Tek, maar ze gebruikte de codenaam ‘Şilan Sirt’. Er stond een beloning van TL 600.000 ($98.397) op haar hoofd.

De lijst van meest gezochte terroristen van het ministerie van Binnenlandse Zaken is verdeeld in vijf categorieën met elk een kleurcode. Rood is de categorie met de hoogste urgentie, gevolgd door blauw, groen, oranje en grijs, afhankelijk van hoe gevoelig hun criminele activiteiten liggen.

Maar de provinciegouverneur heeft ook laten weten dat de terrorismebestrijdingsoperaties en onderzoeken om achter de schuilplaatsen van de terroristen te komen blijven voortduren in de regio.

Turkse veiligheidstroepen voeren regelmatig operaties ter bestrijding van terrorisme uit in het oosten en zuidoosten van Turkije. Daar probeert de PKK veel bases op te zetten om zo stevig voet aan de grond te krijgen. Het Turkse leger (TSK) voert ook regelmatig operaties uit in Noord-Irak, omdat de PKK daar vele bases en schuilplaatsen heeft van waaruit ze Turkije aanvalt.

De PKK wordt beschouwd als een terroristische organisatie door Turkije, de VS en de EU. Ze voert al meer dan 30 jaar lang een terroristische strijd tegen Turkije. Daarbij vielen al zo’n 40.000 slachtoffers, waaronder ook vrouwen en kinderen.

Sabah

S.V.R.