Turkse militaire drones hebben een video-opname gemaakt van de aanvallen van de terroristische YPG/PKK op de Turkse grensprovincies Hatay en Kilis. De aanvallen kwamen uit het westelijke Afrin in Syrië.

Burgerkledij als vermomming

Het videomateriaal toont scenes van wijken in Jinderes in Afrin en er is duidelijk te zien wie de aanvallers waren. De terroristen van YPG/PKK worden gefilmd bij het lanceren van raketten op Turkije vanuit een plek tussen de huizen van een woongebied in Syrië.

Jinderes is een van de plaatsen van waar de YPG/PKK aanvallen lanceert op Turkse burgers. Er is ook te zien hoe ze burgerkledij gebruiken om zich te vermommen. De terroristen gebruikten voor de aanvallen voertuigen met raketwerpers.

Drones overzien alles

Na de raketaanvallen, kan men zien hoe de terroristen vluchten naar nabije huizen. Zeker 7 burgers werden gedood en 113 anderen werden gewond door dergelijke aanvallen. De drones filmen elke beweging van de terroristen, inclusief hoe er een voertuig werd ingezet voor een aanval op Turkije en de aankomst van het voertuig in de YPG/PKK-terreurbasis. Een ander frappant detail in het videomateriaal is hoe terroristen banden verbranden om het zicht van de drones te saboteren.

De Turkse Strijdkrachten vernietigden later een verstopplek van de terroristen nadat deze werd geïdentificeerd door de drones.

Bijna 100 raketten en houwitsers afgevuurd op Turkse burgers

Sinds de lancering van de militaire operatie in Afrin, zijn er 98 raketten en houwitsers afgevuurd door de PYD/PKK op Turkse burgers. Turkije lanceerde op 20 januari Operatie Olijftak om de PYD/PKK te elimineren in Afrin.

Anadolu