Nisantasi, de meest exclusieve wijk van Istanboel biedt niet alleen een breed gamma aan luxemerken, men kan er ook prestigieuze boetieks vinden van verschillende lokale ontwerpers. Nisantasi kan men het best beschrijven als de Louisalaan van de stad. Naast de luxe winkels van globale merken kan men hier ook zeer trendy kleding vinden met een  Turks tintje.

De collectie van de in Istanboel gevestigde ontwerpster, Zeynep Erdogan, biedt een rijke couture collectie gebruik makend van combinaties en contrasten. Hierbij combineert ze avondkledij met casual kledij en brengt ze klassieke snitten aan bij streetwear.

Modewedstrijd

Na het winnen van een modewedstrijd in 2006 opende Erdogan haar modehuis in de Sakayik straat te Nisantasi. Voor een glamoureuze avondjurk, een stijlvolle bruidsjurk of avondkledij dat jou de ster van de avond maakt kan je het beste terecht bij Erdogan. De prijzen voor een kleedje variëren tussen 765 en 6100 Euro.

Yesim Yilmazcan

De in Miami gevestigde Yesim Yilmazcan brengt 15 jaar ervaring in de Amerikaanse mode-industrie naar Turkije. Gelegen op de Sakayik straat is Jasmine de nieuwe bestemming voor de fashionistas onder ons. Yesim Yilmazcan startte in Turkije met het aanbieden van luxe kleding van Amerikaanse merken aan  democratische prijzen.  Vervolgens heeft ze haar eigen ontwerpbureau opgestart. Yilmazcan verkoopt nu haar eigen couture jurken. Men kan er niet alleen voor avondjurken terecht maar ook casual-chique kledij. Prijzen liggen tussen 450 en 3000 Euro.

Ju Istanbul

Ju Istanbul is opgericht door  de ontwerpster Ahsen Uğurlu en Duygu Alptekin. In het modehuis kan men zowel dagelijkse kledij, huwelijksjurken en avondjurken vinden met een vleugje mode. De prijzen voor Haute-Couture liggen wat hoger , maar Ju Istanbul is een aanrader voor doordeweekse kleding. De prijzen variëren er tussen de 300 en 3000 Euro.

Sabah