Tiffany Trump, de dochter van de president van de Verenigde Staten, draagt kleding ontworpen door Numan Ataker.

In de klantenlijst van Numan Ataker, een modeontwerper uit de zuidoostelijke provincie Sirnak, vinden we niet alleen beroemdheden zoals Chrissy Teigen, Kelly Osborne and Olivia Culpo, maar ook Donald Trumps ex-echtgenote Maria Maples en hun dochter Tiffany dragen zijn ontwerpen.

New York City fashion week

Atakers herfst/winter 2017 collectie, gepresenteerd onder de naam ‘eerbetoon aan de schoonheid en sterkte van de Yazidi vrouwen’ werd tijdens de New York City fashion week met applaus onthaald.

Tiffany al langer fan

Volgens Kerime Ataker, de zuster van Numan en mede-eigenaar van het label, John Paul Ataker, draagt Trumps dochter Tiffany reeds meer dan een jaar Atakers ontwerpen.

Eindejaarsreceptie

Links: Tiffany Trump

‘Tiffany kleedde zich al met onze ontwerpen voor de verkiezingen. Verleden jaar kon men haar tijdens een interview op de Amerikaanse zender NBC, met kleding van onze label zien. Op de beelden zien we haar in een rode kokerrok en een rood jasje van onze label. Tijdens de eindejaarsreceptie droeg ze een strapless zwart/wit kleed uit onze collectie. Tiffany bezoekt vaak onze showroom, want ze houdt ervan onze kleding te dragen, ze houdt van de stijl en voelt er zich goed in’, vertelde Kerime in een interview met Yahoo Style.

Made in Turkey

Ataker, die van Assyrische oorsprong is, beschrijft zichzelf als een kleermaker die al sinds zijn jeugd kleren maakt. Het John Paul Ataker bedrijf is in de Verenigde Staten gevestigd, maar de kleding wordt in Istanbul vervaardigd. Het bedrijf plant 50% van haar productie naar de Verenigde Staten te verplaatsen in de loop van de volgende vijf jaar.

Sabah