Nu de coronamaatregelen in heel Turkije stilaan versoepelen, wordt een bungalowpark aan de Egeïsche kust de ideale bestemming voor al wie in afzondering op vakantie wil gaan.

Het park ligt in Alaçatı, in de Egeïsche provincie İzmir, en telt 17 bungalows. Het is ideaal voor iedereen die een vakantie in afzondering wil beleven middenin de natuur.

Het park heet Vadi Alaçatı en er komen het hele jaar door toeristen uit binnen- en buitenland naartoe. Je kan er een vakantie zonder zorgen beleven, omdat er genoeg ruimte is tussen de bungalows en er geen gemeenschappelijke ruimtes zijn.

Alaçatı

“Er is voldoende afstand tussen de bungalows. Er is geen gemeenschappelijk luchtkoelingssysteem. Steeds meer mensen verkiezen deze setting om op adem te komen. Dit jaar is het drukker dan vorig jaar,” zegt Bülent Özcan, wiens telefoon roodgloeiend staat.

Door de pandemie zijn de mensen zich meer bewust geworden van de natuur, zegt Özcan. Hij zou graag zien dat deze trend zich doorzet.

Belkıs Benlioğlu kwam met haar gezin naar het park om de stilte op te zoeken. Ze hebben een heel rustige vakantie achter de rug.

Can İnelli, een andere gast, wilde een vakantie zonder risico op besmetting. Daarom verkoos hij een vakantie in bungalows en boomhutten, zodat de regels van sociale afstand gevolgd konden worden.

“Mensen proberen vandaag de drukte te ontlopen. Geïsoleerde plekken waar je dichter bij de natuur komt, worden met de dag populairder,” aldus İnelli.

Een verblijf voor twee personen kost tussen de 250 en 700 Turkse lira ($36 en $100) per nacht, afhankelijk van het soort bungalow. Het aantal bungalowparken aan de Egeïsche kust neemt trouwens toe.

Los van het bungalowpark is Alaçatı ook bekend om de extreme sporten en watersporten die je er kan doen.

Bron: Hürriyet

S.V.R.