26-jarige Deniz Saypinar

Een Turkse bodybuilder en fitnessmodel die in de VS woont, is tegengehouden bij het instappen in een vliegtuig in Texas, naar verluidt omdat het personeel van de luchtvaartmaatschappij vond dat ze te schaars gekleed was.

De 26-jarige Deniz Saypinar, die naar de VS verhuisde om de conservatieve omgeving in haar thuisland te vermijden, beweerde dat haar de toegang tot haar vlucht naar Miami werd geweigerd omdat de autoriteiten deze outfit ongepast vonden.

Saypinar is een beroemd fitnessmodel, ondernemer en social media persoonlijkheid die de eerste vrouw in Turkije was die ooit een IFBB (International Federation of BodyBuilders) status ontving.

Deniz was onlangs verhuisd naar de stad Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië om haar carrière als bodybuilder vooruit te helpen en “vrijheid te ervaren”.

Ze kwam vast te zitten op de internationale luchthaven Dallas/Fort Worth en maakte gebruik van sociale media om haar beproeving te delen nadat het personeel van American Airlines haar naar verluidt van de vlucht had geweerd

Saypinar is een bekend fitnessmodel, ondernemer en social media persoonlijkheid uit Turkije, die onlangs naar Los Angeles verhuisde om haar carrière als bodybuilder voort te zetten en ‘vrijheid te ervaren’.

Modegevoel

De 26-jarige bodybuilder kwam echter vast te zitten op Dallas/Fort Worth International Airport in de Amerikaanse staat Texas, nadat de stewardessen van American Airlines haar modegevoel niet passend vonden.

Woedend ging Saypinar naar sociale media om haar beproeving te delen met haar één miljoen Instagram-volgers en zei:

‘Je zult nooit geloven wat me is overkomen op het vliegveld van Texas.’

In een betraand Instagram-verhaal bekritiseerde Saypinar het personeel en beweerde dat ze haar ‘naakt’ noemden terwijl ze de outfit toonde die ervoor zorgde dat het personeel ervoor koos om haar niet op de vlucht toe te laten.

Het fitnessmodel legde uit hoe ze van stewardessen te horen kreeg dat haar stijl ‘andere gezinnen verstoorde’ op de luchthaven.

Niet naakt

Deniz probeerde zichzelf te verdedigen door haar volgers te vertellen: ‘Ik ben niet naakt.’

Ze deelde later een Instagram-post waarin ze haar kant uitlegde en tagde American Airlines op donderdag.

De vrouw schreef: ‘Ik ben een atleet, en nu moet ik hier wachten tot de ochtend.

‘Ik draag graag vrouwelijke kleding die mijn vrouwelijkheid onthult, maar ik kleed me nooit op een manier die iemand zal beledigen. Ik ben volwassen en beschaafd genoeg om te weten wat ik wel en niet kan dragen.’

Ik verdien het niet om als de slechtste persoon ter wereld te worden behandeld omdat ik een denim short draag,’ voegde ze eraan toe.

Wat scheidt ons van dieren als mensen zelfs hun meest primitieve impulsen niet kunnen beheersen.

Ik voel me beledigd. Ze wilden me niet in het vliegtuig laten omdat ik deze korte broek in de Verenigde Staten droeg,’ zei Saypinar.

Om haar gelijk te bewijzen, plaatste ze foto’s op sociale media om haar fans de ‘pikante’ outfit te laten zien die bestond uit een bruine top, denim shorts en sportschoenen, evenals een witte blouse die rond haar middel was geknoopt.

Een volger steunde haar en merkte op: “Het is 2021, en er is nog steeds een dresscode waaraan je je moet houden om aan boord van een vliegtuig te mogen, natuurlijk alleen als je een vrouw bent. Dit is belachelijk.

Een ander voegde eraan toe: “Leer de samenleving om vrouwen te respecteren, in plaats van vrouwen te vertellen wat ze moeten dragen of wat ze moeten doen.

Saypinar, die al zeven jaar als personal trainer werkt, was de eerste niet-Amerikaanse inwoner die in 2021 de nationale bikinifitnesswedstrijd van de VS won.

Ze is de eerste vrouw in Turkije die ooit de IFBB-status (International Federation of BodyBuilders) kreeg en was de eerste niet-Amerikaanse burger die in 2021 de Amerikaanse Nationale Bikini-fitnesswedstrijd won

Bron: Daily Mail