Dankzij de ‘Nemo Primero’, een duikboot voor toeristen die dieptes kan halen tot 110 meter, is Antalya weer een toeristische attractie rijker.

Tijdens haar inhuldiging dook het vaartuig 20 meter diep nabij het bekende ‘Ratten Eiland’ voor de kust van Antalya. Münir Karaloğlu, de gouverneur van de provincie Antalya nam samen met zijn gezin deel aan de twee uur durende testrit.

De gouverneur was alvast lovend over de nieuwe attractie. “In Antalya proberen we zoveel mogelijk te zoeken naar alternatieve vormen van toerisme. Onze regio moet naar een toerisme streven dat zich niet alleen richt tot de stereotype ‘zon, zee en strand vakanties’. We hopen ook dat het seizoen van 2017 stukken beter wordt dan het toeristische seizoen van 2016,” aldus Karaloğlu.

110 meter diep

De duikboot werd gekocht in Finland waarna het vaartuig in Spanje werd gemoderniseerd. Het totale kostenplaatje voor de werken bedroeg maar liefst 5 miljoen euro en duurde één jaar lang. De duikboot heeft een capaciteit van 46 personen en kan tot 110 meter diep duiken. Het elektrisch aangedreven vaartuig is 18 meter lang en 4 meter breed. Met zijn 106 ton kan de duikboot 10 uur onder water blijven.

Door haar 22 observatieramen, met een diameter van 80 centimeter, kunnen toeristen genieten van adembenemende zichten op het onderwaterleven in de Middellandse zee.  Toeristen kunnen vanaf 1 april een plaats boeken in het vaartuig. Een duiktocht in de Nemo Primero kost 52 euro en duurt 1 uur en 15 minuten lang.

Sabah