Foto: Gazet van Antwerpen

Niet alleen cocaïnesmokkelaars gebruiken Antwerpen als invoerhaven voor drugs, ook de Turkse heroïnemaffia, gelinkt aan de terroristische groepen als de PKK en DHKP-C, kiest steeds vaker voor grote transporten over zee. Maandag werd in Antwerpen een recordlading van meer dan 1.100 kilogram onderschept. Dat schrijft het Gazet van Antwerpen.

De heroïnevangst van afgelopen maandag is de grootste ooit in ons land. De spectaculaire onderschepping wijst er volgens experten op dat de Turkse misdaadgroepen, die de heroïnehandel domineren, hun aanvoerlijnen aan het verleggen zijn. Het is immers vrij uitzonderlijk dat heroïne via de commerciële zeevaart naar Europa wordt gebracht.

Maandag werd een recordlading van meer dan 1.100 kilo heroïne onderschept in de Antwerpse haven. De drugs zaten in bakmachines in een container.
Foto: politie Nederland

Heroïnekraan dichtgedraaid

Volgens Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite.nl en een expert op vlak van heroïnesmokkel, heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de heroïnekraan dichtgedraaid.

Handen van terroristische groepen als de PKK en DHKP-C

De Turkse president Erdogan heeft een goede reden om de heroïnesmokkel tegen te gaan, want die business is grotendeels in handen van terroristische groepen als de PKK en DHKP-C. De recordvangst in Antwerpen wordt gelinkt aan Nederlandse Turken die gelieerd zijn aan de extreemlinkse terreurgroep DHKP-C, waar ook Fehriye Erdal lid van was.

Schok

De megavangst in Antwerpen heeft voor een schok gezorgd in de heroïnehandel. “Vorig jaar was de kiloprijs historisch laag. Toen werd er 11.000 euro voor een kilo gevraagd”, aldus Wim van de Pol van Crimesite.nl. “Vandaag kost 1 kilogram al snel 26.000 euro en die prijs zal nog stijgen, want door de zaak in Antwerpen is er op de markt gewoon géén heroïne meer te krijgen.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Gazet van Antwerpen