Halil Konakçı, de imam van de Melike Hatun Moskee in Ankara, richtte zich tegen tatoeëerders en mensen die tatoeages hebben.

“Ik weet niet hoeveel duizend naalden er in het lichaam zijn gestoken; of je moet achterlijk zijn, of je moet dronken zijn! Als je dronken bent, ben je immers achterlijk,” zei Konakçı.

“Ik vind dat het bij wet verboden moet worden. Het is de plicht van de staat om te verbieden wat schadelijk is voor de burgers,” zei Konakçı.

Konakçı beweerde ook dat de islamitische profeet Mohammed het nemen van een tatoeage had “vervloekt”.

Verder maakte hij antisemitische opmerkingen door te verklaren: “Hoe kun je iets doen wat de vloek van de profeet is? Zelfs de Joden hebben geen tatoeages! Wij doen nu wat zelfs de Joden niet doen.”

“Het is ook niet gezond. Ik weet niet welke verf je gebruikt hebt. Is het gemaakt van ratten uitwerpselen of kikker urine? Jonge mensen lopen rond in korte broek, bedekken hun hoofd niet, drinken alcohol, gebruiken drugs,” voegde Konakçı eraan toe, klagend over mensen die zich niet aan de islamitische regels houden.

Konakçı had het eerder gemunt op vrouwen die op straat lopen door ze te vergelijken met “vlees in slagerijen”.

“De straten zijn als een slagerij. We walgen van het vlees dat we nu zien. Waarom? Hebben deze vrouwen geen vaders, broers, echtgenoten? Zijn jullie dan helemaal niet jaloers?” had hij gezegd, implicerend dat vrouwen geen hoofddoek dragen en hun lichaam niet bedekken.

Bron: Turkse media