Furkan Aslan en Erdem Aslan

Ze zijn hier geboren en getogen, de broers Erdem (15) en Furkan (18) Aslan. Toch moeten ze met hun hele gezin vertrekken naar Turkije omdat hun vader nooit over de juiste papieren beschikte. Dat schrijft de nieuwskrant At5.

Het gezin Aslan moet na een definitief besluit van de Raad van State Nederland verlaten. Recep, vader van Erdem en Furkan, kwam 30 jaar geleden naar Nederland en werkte jarenlang in een restaurant. Toen dat bedrijf in 2014 in financiële problemen kwam, kwam ook aan het licht dat de vader niet in het bezit was van de juiste papieren.

‘Ik ben een beetje bang’

En dat zorgt er nu voor dat het hele gezin naar Turkije terug moet. ‘Ik ben een beetje bang’, vertelt de 15-jarige Erdem Aslan zichtbaar aangeslagen in zijn ouderlijke woning. ‘Ik kan de Turkse taal niet goed verstaan en heb geen vrienden daar. Ook heb ik echt geen idee wat ik daar ga tegenkomen, het is heel anders dan dit land.’

https://www.youtube.com/watch?v=PISZSfnl-Ew&t=2s

Oudste zoon Furkan

Ook oudste zoon Furkan (18) weet niet goed wat hij aan moet met de benarde realiteit. ‘Het gaat ons zowel mentaal als fysiek helemaal kapot maken. Nederland is voor mij een van de grootste landen waar democratie is en waar vrijheid is, maar op dit moment’, de jongen zucht bedroeft. ‘Heb ik dat niet.’

Advocaat familie: ‘Ik verlies het’

Frank van Haren, advocaat van de familie Aslan, is ten einde raad. ‘De toekomst is voor de kinderen doormidden gescheurd. Helaas is er voor hen geen verharde wet waar de familie zich op kan richten. De enige optie is de zaak voorleggen aan het Europese Hof, maar ook daar zie ik de kansen tot succes nihil.’

 

AT5.nl