Kenan Demir, een ‘Amerikaanse verkiezingsanalist’ die op A Haber verscheen, blijkt helemaal geen analist te zijn. De man in kwestie is eigenaar van een kebabzaak in North Carolina in de Verenigde Staten.

Na de lokale verkiezingen is er veel controverse en discussie rond de verkiezingsuitslag in Istanbul. Volgens A Haber hebben onregelmatigheden plaatsgevonden tijdens de verkiezingen. Om die bewering te staven gaf het kanaal een voorbeeld uit de Amerikaanse verkiezingen. Een “Amerikaanse verkiezingsanalist” genaamd Kenan Demir kwam daarover live praten. De man bleek echter helemaal geen analist te zijn.

Demir vertelde live op A Haber over het telproces en de bezwaren ingediend tijdens de Amerikaanse verkiezingen.

Demir heeft wel een bijzonder achtergrondverhaal. Demir groeide op in een zeer arm gezin in Istanbul. Als jonge bezorger leverde hij de boodschappen van de basketballer Chris Corchiani van Efes Pilsen. De basketballer besloot om de jongen te adopteren en hem een beter leven te bezorgen in de Verenigde Staten. Zo kwam Demir terecht in Amerika waar hij nu een kebabzaak uitbaat.

Demir heeft ook tevergeefs in het verleden getracht verkozen te worden als parlementslid voor de AKP in Tokat. Dat A Haber hem als “verkiezingsanalist” heeft doen opdraven, heeft alvast vragen doen rijzen.

Odatv.com

T.A.