De Turkse professor en politicoloog Dr. Teyfur Erdoğdu was eerder deze week te gast op de Turkse staatszender TRT op het programma “Pelin Çift ile Gündem Ötesi”. De uitspraken van de professor veroorzaakten heel wat ophef op sociale media. “In mijn dromen zie ik de profeet, Allah en de Ka’ba (belangrijke bedevaartsoord voor moslims)“, zei de academicus tijdens de uitzending.

video

“Ik kwam binnen in een lokaal van de universiteit en ik zag een stukje stof van de Ka’ba dat op tafel werd achtergelaten”, zei de professor. “Hoe mooi”, reageerde de tv-presentatrice. “Hoe interessant”, zei een andere deelneemster als reactie op de uitlatingen van de professor.

“De Ka’aba heb ik nog een week geleden gezien. In mijn dromen zie ik de profeet [Mohammed] en Allah dikwijls”, ging de academicus verder. “Wat voor een gezegend mens bent u”, reageerde de andere deelneemster.

Kritiek op sociale media

Op sociale media werd er niet gelachen met de uitspraken van de professor. “TRT… Hij heeft Allah in zijn dromen gezien…. De echte komedie is de reactie van de andere personen.”

Ik heb het een aantal keren herbeluisterd om te zien of ik het niet verkeerd heb begrepen.

De man zegt dat hij Allah, de profeet en de Ka’aba ziet.

De andere deelneemster zegt als reactie ‘wat voor een gezegend man bent u’.

De tv-presentatrice zegt ‘amai hoe interessant’.

Deze onzin wordt op de TRT1 verteld alsof het onderdeel uitmaakt van de islam”

“Deze man is een docent en hij heeft Allah gezien!”, reageert een andere stomverbaasde Twitter-gebruiker.

Cumhuriyet