Yahya Düzgün (55)

Op de E313 richting Antwerpen is ter hoogte van Geel-Oost tijdens de middag een verkeersincident gebeurd. Daarbij kwam Yahya Düzgün (55) om het leven.

De 55-jarige slachtoffer uit Heusden-Zolder reed met een bestelwagen van Lummen richting Antwerpen toen het ongeval gebeurde.

De 55-jarige chauffeur knalde achteraan in op de file die er was ontstaan door werken. Yahya Düzgün overleed ter plaatse. Yahya was een populair man in Heusden-Zolder. Hij baatte een cateringbedrijf uit, hij verzorgde voornamelijk bruiloften.

De gemeente Heusden-Zolder, in het bijzonder de Turkse gemeenschap waar hij erg geliefd was, is in diepe rouw.

Groot verlies

Zo ook politicus Engin Özdemir die de man en zijn gezin goed kent. “Dit is een groot verlies voor onze gemeente”, dat zegt Turks-Belgische schepen Engin Özdemir.

“Yahya wenste vrijdagmorgen nog iedereen een gezegende vrijdag. Iets later kregen we te horen dat hij is overleden. De familie woont in onze straat. Hij was gekend om zijn organisatie op trouwfeesten want hij baatte cateringbedrijf Yahya’s service uit. Hij was voor velen een goed voorbeeld. Hij werkte hard en hij stond altijd klaar voor iedereen. Dit afscheid doet pijn. Vaarwel mijn vriend.”

Ook schepen Yasin Gül betuigt zijn medeleven.

“Yahya was altijd positief als je hem tegenkwam. Hij was één van de beste vrienden van mijn broer. Ze hebben samen lang op Europees niveau geworsteld en ik ging toen vaak mee naar wedstrijden. Jammer dat zijn afscheid op deze manier is, dat komt hard aan. We wensen de familie veel sterkte toe.”

Veel verdriet

Zijn gezin is heeft veel verdriet. Yahya was gescheiden. Zijn ex-vrouw, de mama van zijn kinderen, is ook erg emotioneel en kan niet reageren. De 55-jarige slachtoffer uit Heusden-Zolder laat twee kinderen achter.

Bron: Belgische media