Een vrouw in Turkije is getrouwd met de man die zuur in haar gezicht gooide, waardoor ze bijna blind en verminkt werd.

Door een wetswijziging in combinatie met veranderingen in de COVID-regels kon haar aanvaller vervroegd de gevangenis verlaten.

Berfin Ozek, 20, werd aangevallen door haar toenmalige ex-vriend Casim Ozan Celtik, 23, nadat hun relatie in 2019 eindigde.

Vlak voor hij zijn aanval inzette, vertelde hij haar dat als hij haar niet kon krijgen, niemand dat kon.

Toen ze het overleefde en onthulde dat haar ex-vriend de aanvaller was, werd hij gearresteerd. Naar verluidt bestookte hij haar vervolgens met liefdes- en verontschuldigingsberichten en smeekte hij haar om hem te vergeven.

Het slachtoffer stemde er zelfs kort mee in haar klacht in te trekken en schreef: “Ik voel me er niet prettig bij dat hij daar tussen vier muren zit. We hebben elkaar veel brieven geschreven. Ik heb mezelf aan hem gegeven. Ik hou heel veel van hem, hij houdt heel veel van mij.

Na zijn vrijlating uit de gevangenis vroeg Casim Berfin onmiddellijk ten huwelijk – en zij ging akkoord. Een trouwdatum werd vastgelegd, en ze trouwden eerder deze maand.

Na een massale tegenreactie op sociale media zei ze later echter dat ze zich realiseerde dat ze fout zat en vroeg ze haar advocaat om de klacht opnieuw in te dienen.

Als gevolg daarvan werd haar ex-vriend door een rechtbank in het district Iskenderun in de Turkse provincie Hatay veroordeeld tot 13 jaar en zes maanden gevangenisstraf voor de aanval.

Maar door een wetswijziging werd hij voorwaardelijk vrijgelaten, waardoor velen zich beklaagden over de milde tijd die hij moest uitzitten, aangezien Berfin verminkt was achtergebleven, constant pijn leed en slechts 30% van een oog kon zien.

Na zijn vrijlating vroeg hij haar onmiddellijk ten huwelijk – en zij accepteerde.

Er werd een trouwdatum vastgelegd, en de jonge vrouw trouwde eerder deze maand met hem.

Over het huwelijk zei Berfin’s vader, Yasar Ozek: “Ze is getrouwd zonder dat wij het wisten. Ik heb jaren voor haar gevochten, en nu is alles voor niets geweest.

Advocaat Ramazan Erdogan zei: “De verdachte is een veroordeelde geworden met de goedkeuring van het vonnis.

Gezien de periode van zijn gevangenschap had hij het recht om naar een open gevangenis te gaan nadat hij de tijd die hij in een gesloten gevangenis moest doorbrengen had voltooid. Wegens de pandemie worden veroordeelden echter geacht tot 31 mei 2022 met verlof te zijn uit open gevangenissen.

De vrijlating van de verdachte heeft niets te maken met zijn huwelijk met Berfin. De beslissing is definitief. Als de pandemie er niet was geweest, zou hij zijn straf in een open gevangenis hebben uitgezeten.

Het echtpaar heeft nog niet gereageerd op de zware kritiek die ze op sociale media hebben gekregen.

Een persoon schreef: ‘Haar vergeving had niet mogen voorkomen dat hij gestraft zou worden. Het is jammer, ik hoop het niet, maar dit huwelijk zal over een maand of twee afgelopen zijn, en de arme vrouw zal achterblijven met de wreedheid die ze heeft meegemaakt.

Bron: Turkse media