De 59ste editie van de meerdaagse wielerwedstrijd Presidential Cycling Tour of Turkey start volgende week dinsdag.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Turkse wielersportbond (TBF). De eerste editie vond plaats in 1963, twee jaar later was het evenement reeds een internationale wedstrijd.

Dit jaar zullen twintig teams, waaronder de Turkse nationale ploeg, van over heel de wereld deelnemen aan de 950 kilometer lange Ronde van Turkije.

De wedstrijd zal bekeken worden door een groot publiek, aangezien het verloop uitgezonden zal worden in meer dan 120 landen.

Beginnen in Konya en eindigen in Istanbul

De 54ste editie van de Ronde van Turkije zal beginnen in de zuidwestelijke stad Konya en zal eindigen in Istanbul op 14 oktober.

‘We hopen dat we minstens een of twee podiumplaatsen zullen bemachtigen’, zei Mehmet Safakci, coach van de nationale Turkse wielerploeg.

Safakci voegde toe dat er minstens negen sterke ploegen uit de internationale wielercompetitie UCI World Tour zullen deelnemen aan de Ronde van Turkije, met in totaal 140 wielrenners ingeschreven voor de wedstrijd.

‘De competitie promoot de wielersport in Turkije. Als de wedstrijd ergens anders dan Turkije werd gehouden, zouden we niet kunnen deelnemen aangezien ons team nog niet sterk genoeg is’, zei de Turkse wielrenner Ahmet Örken.

‘De competitie is dit jaar beter georganiseerd en sterker dan vorig jaar’, concludeerde Örken.

Anadolu

M.S.