PKK- en YPG-terroristen (bondgenoot van de V.S. in de strijd tegen IS/Daesh) rekruteert in Syrië ontheemde kinderen uit kampen. Dat klaagt de ngo Human Rights Watch (HRW) eerder vandaag aan, die benadrukt dat de activiteiten in strijd zijn met het internationaal recht.

Duizenden mensen wonen in het noordoosten van Syrië in vluchtelingenkampen voor ontheemden die gecontroleerd worden door YPG, bondgenoten van de Amerikanen in de strijd tegen Daesh.

“Het meest tragische is dat de groep kinderen rekruteert uit kwetsbare gezinnen zonder medeweten van hun ouders, die niet eens weten waar ze zijn”, zegt Priyanka Motaparthy van Human Rights Watch.

In 2017 registreerde de Verenigde Naties 224 gevallen van kindrekrutenring door de YPG, wat vijf keer meer was dan in 2016.

Oudste persagentschap ter wereld

Volgens Human Rights Watch in een rapport gedeeld met AFP (Agence France Presse), het oudste persagentschap ter wereld gaan Koerdische milities Syrische kampen af om kinderen te rekruteren.

Talloze media

Het nieuws werd door talloze internationale media over genomen waaronder France 24, 20minutes.fr, en ook in Vlaanderen door Het Laatste Nieuws. De nieuwswebsite de Jonge Turken duidt deze wreedheden al jaren.

Bron: Sputnik