Een controversiële Turkse Twitteraar die zich verschuilt achter de gebruikersnaam “Allah’, werd veroordeeld door een rechtbank.

Volgens lokale berichtgevingen werd wiskundeleraar Ertan P. aangeklaagd door een niet-geïdentificeerde burger uit de westelijke provincie Eskişehir wegens het “beledigen van religieuze waarden”. De strafrechtbank van Muş veroordeelde de verdachte in eerste instantie tot 12 maanden gevangenisstraf maar zette de straf uiteindelijk om in een geldboete van 7.000 Turkse lira.

De aanklager liet weten dat hij in beroep zal gaan tegen de beslissing van de rechtbank. Het beledigen van de profeet en god moet volgens hem zwaarder worden bestraft. Hij zal ook een ander proces aanspannen waarin hij een schadevergoeding wenst te bekomen. “Ik zal deze schadevergoeding teruggeven aan onze samenleving door gratis korans uit te delen,” luidde het.

Het controversiële Twitteraccount deelde voornamelijk sarcastische en antireligieuze berichten. Ook sektes werden fel bekritiseerd. Twitter heeft deze maand besloten om het account definitief te verwijderen.

Hurriyet

O.A.