De geplande nieuwe pier zal gebouwd worden op de Schiphol luchthaven in Amsterdam dankzij de samenwerking tussen TAV Construction en Ballast Nedam, eigendom van de Turkse Rönesans Holding.

De Royal Schiphol Group heeft het contract voor de bouw van de nieuwe pier op Schiphol toegekend aan de joint venture, dat liet de holding weten in een verklaring op 12 april.

Het contract omvat de bouw van de pier, de gebouwen voor de gate en de omliggende standplaatsen voor de vliegtuigen, volgens de verklaring.

Met een oppervlakte van zo’n 55.000 vierkante meter zal de nieuwe pier vijf gates hebben voor smallere vliegtuigen aan de noordkant en drie gates voor bredere vliegtuigen aan de zuidkant, voegde de verklaring eraan toe.

De gates aan de zuidkant kunnen ook worden gebruikt voor zes smallere vliegtuigen. Twee brede gates zullen in een later stadium aan de zuidzijde worden toegevoegd. De bouw van deze twee gates maakt geen deel uit van de opdracht.

Volgens de verklaring heeft men gepland dat de pier tegen het einde van 2019 in werking zal treden. De CEO van Ballast Nedam, Cenk Düzyol, herhaalde dat Rönesans in 2015 Ballas Nedam heeft overgenomen met als doel uit te breiden in Europa.

“Kort na de overname hebben we onze inkomsten in Europa al kunnen verhogen tot meer dan 1 miljard euro,” zei Düzyol, die belooft “Turkije met succes in het buitenland te blijven vertegenwoordigen”.

Hurriyet