Een Turkse vrouw heeft haar echtgenoot gedood, volgens haar in zelfverdediging, nadat hij jaloers werd toen zijn vrouw een compliment kreeg van een verkoper voor het kiezen van de juiste watermeloen.

Volgens wettelijke documenten was de vrouw, moeder van twee kinderen, samen met haar man op 4 juni aan het winkelen in een lokale markt in het district Kepez. Op 23 oktober kwam de 28-jarige vrouw voor het eerst voor de rechtbank sinds haar arrestatie in juni.

Bepaalde watermeloen

De vrouw getuigde dat ze een bepaalde watermeloen koos en haar echtgenoot van mening was dat het niet de goeie was.

‘De verkoper vertelde ons dat ik gelijk had. Dat maakte mijn man kwaad en jaloers’, vertelde ze.

Gevecht

De ruzie tussen het getrouwd koppel escaleerde tot een gevecht eenmaal ze thuis waren. De vrouw heeft haar man met een mes gestoken toen hij haar vermoedelijk aan het wurgen was.

‘Hij was dronken en dreigde mijn keel over te snijden. Ik heb mezelf in mijn kamer opgesloten, waarna hij de deur heeft ingetrapt en me begon te slaan’, zei de vrouw.

‘Ik had een mes uit de keuken genomen om mezelf te verdedigen. Toen mijn man de kamer binnenviel, sprong hij op me op het bed en stak ik hem neer met het mes. Hij zei ‘wat heb je gedaan Nurcan?’. Ik dacht dat hij een grap maakte’, vertelde de vrouw.

De vrouw kan een straf van 24 jaar in de gevangenis oplopen.

Hurriyet

M.S.