Derya Matraş

Op 17 augustus kondigde Facebook een investering aan van 7 miljoen lira (minstens 809.000 euro). Dat geld moet dienen om Kmo’s in Istanboel te steunen.

Kleine of middelgrote ondernemingen die in aanmerking willen komen voor de steun, kunnen zich aanmelden tot 26 augustus.

Deze investering van Facebook kadert in een groter project ter waarde van 100 miljoen dollar waarbij 30.000 Kmo’s in meer dan 30 verschillende landen steun krijgen om gezond uit de coronacrisis te geraken.

De steun, die bestaat uit geld en uit gratis advertentieruimte, is op dit moment alleen beschikbaar voor ondernemingen in Istanboel. Facebook werkt hiervoor samen met het bedrijf Deloitte en met de vrouwen- en jongerenafdelingen van de TOBB, de verenigde kamers van Koophandel.

Ondernemingen komen in aanmerking als ze 2 tot 50 medewerkers in dienst hebben en als ze in de laatste 12 maanden actief zijn geweest.

Derya Matraş

Derya Matraş is regionaal manager van Facebook in het Midden-Oosten, Afrika en Turkije. Zij merkt op hoe de coronacrisis niet alleen een crisis is op het vlak van volksgezondheid, maar ook op economisch gebied. Volgens haar zijn vooral Kmo’s het slachtoffer.

“We hebben geluisterd naar de problemen waarmee Turkse ondernemers nu te maken krijgen. Van hen denkt 57% dat cash flow het grootste probleem is in de nabije toekomst. Wij zijn bereid om hen daarmee te helpen.

Naast financiële steun zullen we ook opleidingen aanbieden, evenals hulp bij digitalisatie, en meer mogelijkheden om sociaal te netwerken.

Bovendien werken we samen met het ministerie van Handel, de TOBB en de grootste Turkse marktplaatsen om een hulppagina op te richten. Facebook blijft ook werken aan nieuwe manieren waarop de mensen lokale ondernemingen kunnen steunen.”

K.L.

(Bron: Hürriyet)