Sertan Helvacı

Een site voor ‘social netwerking’ werd opgericht door een jonge Turk, afkomstig van de westerse provincie van Bursa, kan binnenkort de nieuwste rivaal worden van Facebook, vooral omdat het nu steun krijgt van Microsoft.

De site ‘Events Here’ werd ontwikkelt door de 18-jarige Sertvan Helvacı en maakt het mogelijk voor de gebruikers om alle sociale evenementen binnen een diameter van 25 kilometer op te lijsten. Gebruikers kunnen met één klik deze evenementen bijwonen zonder een uitnodiging.

De 18-jarige Sertan Helvaci (links) is de ontwikkelaar van 'Events Here'. (AA Photo)
De 18-jarige Sertan Helvaci (links) is de ontwikkelaar van ‘Events Here’. (AA Photo)

De applicatie vraagt eerst voor je interesses, “dat is technolgie voor mij”, vertelt Helvaci “hierna geeft de app een lijst van activiteiten, die gelinkt zijn aan je interesses, binnen een straal van 25 kilometer. Het is vooral mijn intentie geweest om mensen met dezelfde interesses bij elkaar te brengen”, zegt Helvaci.

“Het grootste verschil tussen mijn project en Facebook is dat Facebook enkel toelaat om deel te nemen aan evenementen waarvoor je bent uitgenodigd door andere vrienden. Het laat dus enkel toe aan vriendengroepen om elkaar toe ontmoeten die al met elkaar zijn verbonden, voegt Helvaci er nog aan toe.

 

Bron: Sabah