De rector van een universiteit in de zuidoostelijke provincie Adiyaman beweert dat het schudden van de hand van een onbekende vrouw “afschuwelijker is dan het aanraken van vuur.”

Professor Mustafa Talha Gönüllü, rector van de Adıyaman universiteit, stelde via sociale media de vraag of het godsdienstig geoorloofd is om de hand te schudden met een vrouw waarmee je niet verloofd bent.

“De hand van een vrouw die een niet-verwante man raakt wanneer er geen behoefte is, wordt door de religie verboden. In dit opzicht kan een niet-verwante man geen handen schudden met een niet-verwante vrouw. Onze profeet heeft verklaard dat het vasthouden van de hand van een niet-verwante vrouw, afschuwelijker is dan het vasthouden van vuur en dat degenen die dit toch doen het vuur van de hel zouden zien,” schreef Gönüllü.

Wel schudden

Hij beweerde verder nog dat het “wandelen met iemands verloofde en het alleen zijn met haar” strikt verboden en een grote zonde is. Volgens Gönüllü mogen oudere mannen en vrouwen dan weer wel de hand schudden daar hun “emotionele aard verdwenen is.”

Gönüllü’s opmerkingen zetten onmiddellijk kwaad bloed onder de sociale mediagebruikers.

Hurriyet